78156

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Libor Jarolím --- 25. 9. 2003
Re: Obaly na med

To je slovo do pranice. :-)))
A jak se bude vylévat ten ztuhlý zkrystalizovaný med ? :-(
A ten pastovaný z tohoto obalu budeš vymačkávat ? :-(

Jedna moje přítelkyně mi loni říkala: "ten med od Tebe je úplně úplně
vynikající. Vůbec jsem se nepokýpala."
Nebyl sice pastovaný moji zásluhou, ale velmi jemně zkrystalizoval a choval
se jako máslo sám od sebe.

Takže navrhuju pastovat a dávat do plastových kelímků stejně jako margaríny
(ALFA, RAMA, PERLA a spol)
(ehmm, právě mně to napadlo. Sám to takto nedělám)
Nožem to půjde vyškrábat do sucha. Plastový kelímek zahodíš do popelnice.
Vratné obaly třeste se, plasty zase zvítězily. :-(

A určitě znáte ten postup, jak dát dětem chleba z máslem a tekutým medem
tak, aby se vůbec nepokýpaly. ŽE?
Jednoduše smíchat máslo s medem do kašičky a tou natírat chleba. A JE TO !
(ten správný pohyb rukou už si domyslíte sami:-)))
Ahoj
Libor Jarolím
Stará Bělá


----- Original Message -----
From: "Stanislav Veliký" <StanislavVeliky/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, September 25, 2003 6:19 PM
Subject: Obaly na med


> Víte proč lidé kupují mnohem méně medu než by mohli kupovat?
> Protože včelaře nezajímá drobnost, ale pro zákazníka to nejpodstatnější -
a
> to jak dostat med ze sklenice do hrnku. Byl tady příspěvek o pěkných
> sklenicích - což je podle mne krok pěkný, ale úplně zbytečný, pokud se
> nedořeší funkce. Stačí se zamyslet proč zákazníci raději používají cukr /
a
> to většinou kostkový / než med. Protože je to mnohem pohodlnější a
> rychlejší /hlavně není zapatlaný /. Proto doporučuji najít rychlý a
> jednoduchý systém nalévání. Podle mne starý medvídek z plastu byl tou
> dobrou cestou. Rodinné balení by mělo odpovídat cca 1 kg jak je tomu u
> sklenic.Malá balení je problém, protože část medu zůstává na stěnách.
Různé
> nalévací sklenice s různým způsobem zavírání jsou nanic protože někdo musí
> vzít med a nalít ho tam.Řešení je podle mne sehnat vhodný typ PET lahve a
> doplnit ho vhodným ,, medovým ,, uzávěrem. Věřte, že SKLEM cesta k
> zákazníkům nevede.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4103


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Emanuel Vesely --- 26. 9. 2003
Re: Obaly na med

:>Takže navrhuju pastovat a dávat do plastových kelímků stejně
:>jako margaríny
:>(ALFA, RAMA, PERLA a spol)
:>(ehmm, právě mně to napadlo. Sám to takto nedělám)

Tak to zkus a uvidíš. Možná to po vysvětlení zabere na tvé známé, ale to je omezený okruh. Lidi se potřebujou podívat skrz med, pokochat se jeho zlatavou barvou a mít důvěru, že je to ten "správný" med, přehřátí se na něm nepozná. V kelímku by to považovali za nějakou sladkou pastu, "kdoví co v tom všechno je" .... Hlavní spotřebu medu vytvářejí divačky seriálů Novy a reklamy na Kalgon a ne pár informovaných přátel včelařů.
EV

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4110


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu